Over mij

Geboren in Dieren (Gelderland), al snel naar Gouda, via Stolzenau in Duitsland (zoon van een beroepsmilitair bij de luchtmacht), naar Reeuwijk. Dat is in het kort de weg die ik geografisch heb afgelegd naar de plaats waar ik nog steeds met heel veel plezier woon.

Mijn artistieke pad volgde uiteraard deze zelfde weg.

Al in Duitsland, waar ik van mijn zevende tot mijn veertiende levensjaar woonde, ben ik met tekenen begonnen. Mijn artistiek, creatieve weg begon daar met krijttekeningen op de stoep en portretten van vrienden en kennissen, gemaakt geheel in potlood en op papier.

Later in Reeuwijk legde ik mij meer toe op het maken van muurschilderingen.
Veelal bij mensen thuis...

Etaleur/visual merchandiser

Na mijn diensttijd ben ik aan de slag gegaan als etaleur/visual merchandiser. Een beroep waarbinnen ik mijn creatieve geest en ervaring goed verder kon ontwikkelen. Allerlei technieken, zowel 2D als 3D vormden de basis van mijn werk. Eerst in dienst van Crums (jeans stores) en later voor en bij Harley Davidson (o.a. Harley Benelux).

Tijdens mijn tijd bij Crums heb ik mijn motorrijbewijs gehaald en werd de basis gelegd voor een andere liefde: motorrijden in het algemeen en meer in het bijzonder: de Harley.

Grafisch vormgever / DTP'er

In deze tijd ontstond mijn belangstelling voor het ontwerpen van logo's en huisstijlen. Een vaardigheid die ik daarna, in mijn tijd als grafisch vormgever bij Kom Plot!, ten volle uit heb weten te bouwen.

Werkte ik privé eerst nog met Corel Draw op een PC, bij Kom Plot! werd dat Adobe Illustrator op (zoals ze bij Kom Plot! zeiden) natuurlijk op een Apple.

Vectortekeningen met behulp van Adobe Illustrator

Het werken op een computer bleek prima te combineren met mijn kennis en ervaring op het gebied van schilder- en tekentechnieken en er ontwikkelde zich langzamerhand een duidelijke en geheel eigen signatuur. Eerst, voorzichtig als onderdeel van mijn werk voor Kom Plot! en al snel ook hobbymatig bij het maken van complex eigen werk, waarin teken- en schildereffecten op speciale wijze gecombineerd worden met de mogelijkheden van vectoren in het programma Illustrator. Deze specifieke combinatie geeft oneindig veel mogelijkheden en biedt daardoor een geheel eigen, zeer herkenbare stijl.

Maak ook kennis met deze "stijl van Hans". Kijk gerust rond op deze website en geniet van de vele en verschillende werken. Stel uw vragen als u deze heeft via het contactformulier, of stuur een mailbericht. Ik ben u graag van dienst.


Hans Mussert

Deel deze pagina:

Hans Mussert

Ik heb jarenlange ervaring in schilderen met acrylverf, op doeken en muren. Werkzaam als grafisch vormgever ontdekte ik de schoonheid én uitdaging van het digitale ‘schilderwerk’. Inmiddels heb ik vele uren achter mijn computer besteed en de meest uiteenlopende vectorschilderijen gemaakt.

Eén exemplaar

Afgedrukt op glashelder acrylaat (10 mm. dik) komt uw schilderij het best tot zijn recht. Daarachter zit 3 mm. dibond met een stevig ophangsysteem. Uw schilderij is uniek: er is slechts één, met de hand gesigneerde, afdruk. U ontvangt bovendien een echtheidscertificaat.

Vectorkunst

VectorArtist.nl creëert een uniek kunstwerk met uw eigen motor, auto, vrachtwagen of ander object als onderwerp. Deze digitale vectortekening blijft, ook op zeer groot formaat afgedrukt, haarscherp en geschikt voor bedrijven die een groot spandoek of reclamebord op hun pui willen hebben.

VectorArtist          -          Hans Mussert          -          info@vectorartist.nl          -          06 42112332